Davidskirken

Davidskirken

Koldinggade 11
2100 København ØBygget år 1910

Kirkens Arkitekt:  Johan Nielsen

Sognets hjemmeside

Sogneoplysninger for Davids Sogn

Østerbro Provsti
Københavns Stift

Kirker i sognet/kirkedistriktet: 1
Kommune
København
Indbyggere i sognet:
5.828
Folkekirkemedlemmer i sognet:
3.715
Folkekirkemedlemmer i %:
63,74
Oplysningerne om indbyggere og folkekirkemedlemmer er pr. 1. januar 2012.


Davids Kirke blev bygget af ”Foreningen til Smaa Kirkers Opførelse i København” efter tegning af arkitekt Johan Nielsen, der ud over andre kirkeprojekter som f.eks. Blågårds Kirke senere var med til at bygge Paladsteatret.

Arkitektur Byggesummen var 100.000 kr. Kirken blev ved indvielsen overdraget til Kirkefondet med henblik på vedligeholdelse og præsteansættelse. Davids Kirke er af hensyn til sin placering i flugt med husfacaderne i Koldinggade orienteret med indgang i syd og kor i nord. Den er opført i røde håndstrøgne mursten på granitsokkel og er dækket af rødt tegltag.

Ved et 29 m højt klokketårn er kirken sammenbygget med naboejendommen mod sydøst. Over indgangsportalen, som flankeres af koblede romanske halvsøjler, er der indsat et stort rosevindue. Gavlen krones af et kortstammet granitkors.

Kirken fremtræder som en kombination af skønvirkestil og romansk stil. Dens indre, der i længden måler 22,6 m, i bredden 9,4 m og i højden 10,7 m, er hvidkalket, med et muret orgelpulpitur og et tøndehvælvet mørkebrunt og udskåret træloft.

Davids Kirke
Davids Kirke Davids Kirke
Davids Kirke
Davids Kirke
Davids Kirke
Davids Kirke
Davids Kirke
Fotograferet  i  juni  2006,  af  Jens  Kinkel
All © copyright Jens Kinkel